facebook googleplus instagram lookbook tumblr

Tuesday, October 16, 2012

Mados Infekcija



„Mados infekcija“ >> 70 gėlių raštų mieste ir žiūrovai aukščiau žemės

Tarptautinis festivalis „Mados infekcija“ lapkričio 9 ir 10 dienomis podiumą konstruoja Šiuolaikinio meno centre. Renginio tapatybę žyminti kaukolė su sukryžiuotomis žirklėmis šiais metais lauko stenduose pražys 50-ųjų audinių raštais.

„Šio laikmečio raštai pasirinkti todėl, kad antikinėje mitologijoje gėlės žymėjo vaisingumą ir atsinaujinimą, ši tema bene svarbiausia kalbant apie pavasario sezoną“, – sako festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė. Kopijomis užgrūstame miesto reklaminiame sraute MI braižas savitas – visame Vilniaus mieste iš lauko stendų žvelgs 70 skirtingų gėlėtų kaukolių.

Eksperimentai tęsiasi: visiems pažįstamoje ŠMC erdvėje festivalio architektės suprojektuotas amfiteatras. Naujiena žiūrovams – nė vienas, net įsigijęs stovimus bilietus, kojomis nelies grindų lygio – veiksmas ant podiumo visiems kaip ant delno vienodomis sąlygomis. Tai – viena daugelio festivalio iniciatyvų siekiančių mažinti atstumą tarp žiūrovų ir kūrėjų.

„Mada žmonėms, o žmonės madai – taip būtų galima įvardinti mūsų konceptualią kryptį. Esame atviri visiems, ieškantiems stiliaus idėjų“, – teigia festivalio prodiuserė Renata Mikailionytė. Kaip ir pavasario renginio metu, organizatoriai fotografuos įdomiausiai apsirengusius festivalio svečius ir toliau kaups stileivų nuotraukų archyvą, kuris ateityje pavirs meno instaliacija.

Rudens mados renginių gausoje „Mados infekcija“ spalvinga kaip ruduo Vingio parke ir skirtinga kaip Užupio fasadai. Pirmąją dieną publika išvys modernias pret-a-porter kolekcijas, o antros dienos vakaras bus skirtas kūrybiniams eksperimentatorių keistumams ir nekasdieniams ieškojimams. Lietuvos ir užsienio dizaineriai parodys 14 naujų kolekcijų. Jose stiliaus medžiotojai ras visko: nuo MIMI.C įkvėpusios jakudzos mylimųjų estetikos, postapokaliptinio kiber-goto portreto Asger Juel Larsen kolekcijoje iki šiuolaikinės miesto drąsuolės įvaizdžio Michael Sontag, Lauros Dailidėnienės, D.EFECT eilutėse.


LAPKRIČIO 9 D., PENKTADIENIS, 19:00 VAL.LAPKRIČIO 10 D., ŠEŠTADIENIS, 19:00 VAL. 
1. Eglė Žiemytė / D.EFECT
2. Laura Dailidėnienė
3. Michael Sontag [ Vokietija ]
....................
4. Festivalio siurprizas
5. KRISTAR DESIGN by Kristina Vikøren [ Norvegija ]
6. Ieva Daugirdaitė
....................
7. BEssARION [ Rusija ]
1. Sandra Straukaitė
2. Asger Juel Larsen [ Danija ]
3. Milda Čergelytė MIMI.C
....................
4. GROSSER HEINRICH [ Vokietija ]
5. Lina Gudanavičiūtė
6. Aušra Urbanavičiūtė & Diana Kuzmickaitė 
....................
7. Dovilė Gudačiauskaitė 
informacija: http://madosinfekcija.lt/


Aš labai labai laukiu! O kaip jūs? Ar ketinate dalyvauti? Kurios dienos labiausiai laukiate? :)
Esu pasiruošusi pasidalinti su jumis įspūdžiais ir kuo išsamiau viską nupasakoti!

4 comments:

  1. Laabai norėčiau.. bet dar svarstau ;) Bet turbūt neverta svarstyt? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeigu labai norėtum, kodėl dvejoji? aš siūlau pabandyt sudalyvaut.. pati buvau tik kartą, labai patiko, gražūs žmonės, šilta aplinka, todėl šiemet pirkau bilietus į abi dienas! :)

      Delete
    2. Taip, tikrai verta pabandyti ;) Ačiū už nuomonę!!

      Delete
    3. smagu jeigu padėjau apsispręsti :)

      Delete