facebook googleplus instagram lookbook tumblr

Sunday, March 24, 2013

Mados Infekcija 2013: Day 1

Laukėm laukėm, o štai atrodo nespėjau nė mirktelėti ir 2013-ųjų metų penkioliktoji Mados Infekcija taip ėmė ir praėjo.. Įspūdžių labai labai daug, gerų ir blogų, apie tai šiame ir kituose įrašuose.

Man kiekviena Mados Infekcija nepraeina be gripo, didžiulės slogos ir gerklės skausmo. Neišimtis ir šie metai. Jau nuo ketvirtadienio vakaro jaučiausi prastai, todėl važiuodama į sostinę prisidėjau pilną bagažą vaistų. O dar tas stingdantis šaltis, kai atrodo, kad išėjus į lauką taip ir sušalsi į ledo gabalėlį.. Nieko gero, sakyčiau. Bet viską išgyvenome, į ŠMC atvykome sėkmingai ir laiku, todėl beliko tik mėgautis puikiu renginiu.

Didžiausias džiaugsmas buvo šių metų podiumas, įkvėptas Tokijo Shibuya perėjos, nes modeliai vaikščiojo netvarkingai, įvairiai, bendras vaizdas buvo superinis. Taip pat nuo praeitų metų likęs amfiteatras, kuris stovinčius bilietus turintiems žmonėms leido viską matyti kaip ant delno, taip kaip ir sėdintiems svečiams.
Didžiausias minusas - klaikiai ilgos pertraukos, kurių metu tenka vaikščioti ratais aplink terasą lauke ir stumti laiką. O juk susirinkome čia pasižiūri kolekcijų, ne pasivaikščioti ratais kvadratais, kaip aš sakau. Tai labai vargina, nes kai grįžti į salę jautiesi tokia "išsunkta". Ir dar jeigu turi spaustis tarp žmonių su skaudančiomis kojomis.. visai ne kas.

ŠMC aplinka visada mane žavi, nes tai nedidelė jauki vieta, kurioje būtent aš ir įsivaizduoju vykstančią Mados Infekciją. Niekas kitas tikriausiai taip gerai visko nepadarytų. Man velniškai patiko įvairūs užrašai ant sienų, kurie pridėjo nemažai žavesio baltoms it sniegas sienoms. Taip pat buvo labai smagu išbandyti avalinės tinklo Deichmann aparatą, kuriame teko gaudyti batus. Priminė atrakcionų parkus, kai gaudydavai žaislus ir verkdavai iš laimės (o galbūt iš liūdesio), kad pagaudavai žaislą (arba ne haha). Šiais metais meno centras net ir kondicionierius sutvarkė taip, kaip turi būti, nes buvo nei per karšta nei per šalta, super (po rudeninės Mados Infekcijos bijojau, kad bus labai karšta arba labai šalta, žinant faktą, kad mano sveikata nebuvo iš pačių geriausių). 

O dabar apie kolekcijas.
Nuotraukų skaičių mano fotoaparatas rodė labai gražų - šiek tiek daugiau nei 2000. Teko ilgai atrinkti pačias geriausias, taip vadinamus kolekcijos "highlight'us", antraip būčiau greičiau pražilusi nei nuotraukas sukėlusi į įrašą, haha.


labàdienà [Injekcija]
Sunku kalbėti apie kolekciją, kurios beveik nepamenu (matyt nepaliko didelio įspūdžio arba kaltas fotoaparatas, su kuriuo vis neatiderinau reikiamos funkcijos tokioje šviesoje). Atsimenu tiek, kad drabužiai buvo paprasti, o šalia manęs stovėjęs Jaunius sakė, kad pats mielai tokius drabužius kasdieną nešiotų. O tai yra pliusas, nes juk auditorija dažnai suinteresuota žiūrėti į kolekcijas, kurių modeliai galėtų nugulti jų pačių spintose, nei į aukštąją madą, kuri daugeliui iš mūsų sunkiai įperkama ir tuo labiau priderinama kasdienai, ypač Lietuvoje. Todėl galbūt paprastume ir yra genialumas? Less is more, kaip sakoma.

Laura Dailidėnienė
Laukiau ir bijojau. Kad tik nebūtų vėl tų keistų šalmų-kepurių ant galvos, kaip rudeninėje Mados Infekcijoje. Ir pamačius pirmuosius modelius išsišiepiau, nes to nebuvo. Tačiau ta šypsenėlė (:D) man visai visai nepatinka. Tikrai. Taip nesižiūri ir gražias kepures gadina. Kurios, beje, man labai patiko, nes paskutiniu metu man kepurės vis labiau patinka. Pati tokios norėčiau, tačiau be tos šypsenėlės. O kalbant apie pačią kolekciją - šį kartą geriau nei praeitą. Žymiai. Ypač į akį krito ryškūs geltoni (arba kaip aš sakau neonkės) batai, nes jie suteikė nemažai gyvumo tamsioms spalvoms arba paprastoms pastelinėms suknelėms. Gražūs paltų kirpimai ir  ilgi batai. Visai neblogai.

Lilija Larionova
Labiausiai į akį kritęs dalykas - perukai (o kam jie nekrito?). Jėgiškai atrodė, nes suteikė gyvumo. Pati kolekcija labai paprasta, nes nestebino nei tamsūs nei ryškesni drabužiai. Mano nuomone be perukų viskas būtų išnykę. Nepamenu nei garso takelio nei kai kurių modelių, nes peržiūrint nuotraukas stebėjausi: ar tai mačiau ant podiumo?

Ieva Daugirdaitė
Viso vakaro spindulys tamsioje padangėje (neskaitant Dianos Paukštytės). Ievos kolekcijos laukiau tikriausia labiausiai. Idealūs kirpimai, net iš tolo žiūrint atrodo, kad drabužis pasiūtas tiesiog tobulai. Dar visai nesenai L'Officiel žurnale skaičiau interviu su dizainere. Ji sakė, kad ji į savo gyvenimą niekada neįsileidžia streso. O tai matosi ant modelių. Atrodo, lyg viskas būtų idealu. Dar labai patiko oda ir kailiai. Spalvos taip pat dešimt balų. Muzikos takelis irgi jėga! Lenkiu galvą Ievai, kuri niekada nenuvilia.

Eva Baliul [Injekcija]
Tie keisti daiktai ant galvos buvo tokie pat nereikalingi kaip Lauros Dailidėnienės keisti daiktai ant galvų rudenį MI. Patiko dizainėrės sprendimas tam tikrų drabužių atžvilgiu. Kolekcija iš dalies drąsi, bet labai didelio įspūdžio man nepaliko.

Sandra Straukaitė
Kolekcija manęs visiškai nenustebino, nors iš tiesų net nežinojau ir ko tikėtis. Matyt po rudens Gangnam Style šios infekcijos metu tikėjausi dar vieno hito - Harlem Shake. Ir ne tik aš, bet ir šalia manęs visą vakarą praleidę žmonės. Tik deja, mes to nesulaukėme. Gavome keistus vyrukus apsivilkusius keistus apdarus, plius su vilnonėmis kojinėmis ir.. tapkėmis. Taip taip. Po kolekcijos klausiau "kas čia buvo?", nes dar dabar nesuprantu. Vienintelis dalykas kuris man patiko tai tas, jog tiek vyrai tiek moterys buvo aprengti ta pačia kolekcija. Jėga, genialu. Aj, ir dar patiko blizgantis ala auksinis ilgas paltas. Taip taip taip, geras jis, ir aš tokio noriu!

Diana Paukštytė 
Man labai patiko. Viena iš vakaro favoričių kartu su Ieva Daugirdaite. Ne tiek tų favoritų ir daug, žiūriu. Šioje kolekcijoje man labai patiko, kad buvo daug džinso. Viskas taip gražiai žiūrėjosi. Spalvos, kirpimai, spaltai, sijonai, suknelės.. Pusės iš jų norėčiau ir tikrai su mielu noru pasikabinčiau savo spintoje. Labiausiai man patiko bordo spalvos paltas su juodom rankovėm ir trupučiu odos. Labai matytas braižas, nes tokių paltų ir švarkelių dabar pilna kiekvienoje prekybos centro parduotuvėje, bet vis tiek akiai mielas, nes gražiai atrodo. Bravo Dianai!

Egidijus Sidaras mados namams CANTAS
Laukiau kvadračiukų, gavau kvadračiukus. Išgirdusi pavadinimą "Kvadratūra" nežinojau net ir kaip reaguoti. Puikiai pamenu 2012 pavasario Mados Infekcija kai mačiau šio dizainerio kvadračiukus. Vienu metu net galvojau, kad de javu jausmas užpuolė, nes atrodė, kad regiu tai, ką jau kažkada mačiau. Moteriški apdarai nepaliko didelio įspūdžio, nebent kelios lengvos suknelės. Sveikinu dizainerį, kad šį kartą nemačiau vyriškų korsetų - būtų absurdas. Tačiau nepaisant visų kvadračiukų kostiumai atrodė labai gerai. Gal taip ir gerai, reiškia dizaineris žino, ką moka geriausiai ir tai daro.



Ir čia tik mano subjektyvi nuomonė apie pirmąsias kolekcijas, kuri, aišku, gali skirtis nuo jūsų nuomonės. O galbūt man pritarsite. Nežinau, jums spręsti. Kito įrašo apie 2-osios dienos kolekcijas tikriausiai sulauksite tik savaitės pabaigoje, nes namo grįžus iš karto užpuola daug naujų darbų ir naujų kelionių. Linkiu visiems geros savaitės ir greitu metu pasimatysime! 

No comments:

Post a Comment